Web dizajn i izrada web stranica

Web dizajn i izrada web stranica, Što je razlika?

web dizajn i izrada web stranica

Možemo reći gledajući naše usluge Google Analytics koje tvrtke su u potrazi i za web dizajn tvrtke i web development tvrtka. Danas ovi uvjeti su gotovo zamjenjive kao “web tvrtke” Alternativna način na koji oni opisuju svoje usluge. Istina je da su uvjeti referenca dvije temeljno različite aspekte website building proces koji zahtijeva dvije jedinstvene spretnost setovi. Zašto je važno da znate razliku kao što ste u potrazi za nekoga da dizajn i razvoj web stranice Vaše tvrtke? Idemo vidjeti ako mi može dati neke jasnoću.

Web dizajn ili Izrada web stranica Ukratko

U biti, web dizajn i izrada web stranica odnosi se i na estetski dio web stranice i to je iskoristivost. Web dizajneri koriste razne dizajnerske programe kao što su Adobe Photoshop stvoriti izgled i druge vizualne elemente na web stranici.

Izrada web stranica, s druge strane, uzeti web dizajn i zapravo napraviti funkcioniranje web stranice iz njega. Web programeri koristiti HTML, CSS, JavaScript, PHP i drugih programskih jezika kako bi na životu dizajna datoteke.

Web dizajn – bliži pogled

Web dizajneri uvijek mora započeti razmatranjem web ciljeva klijenta, a zatim prijeđite na informacijskog arhitekturu (IA) za postavljanje website informacija hijerarhiju i pomoći voditi proces dizajna. Dalje, web dizajneri mogu započeti s izradom wireframes i konačno premjestiti na fazi projektiranja. Web dizajneri mogu koristiti nekoliko osnovnih načela dizajna kako bi se postigla estetski ugodan izgled koji također nudi izvrsnu korisničko iskustvo.

Dizajn Načela

Stanje – To je važno za web dizajnera stvoriti uravnoteženu izgled. U web dizajn mislimo na teške (velike i tamne boje) i svjetlo (mala i svjetlijih boja) elemenata. Koristeći ispravan udio svake od presudne važnosti za uravnoteženi web dizajn.
Kontrast – U teoriji boja, kontrastne boje su one postavljene nasuprot jedan drugome na kotaču boja (vidi također komplementarne boje). Web dizajn nudi nekoliko drugih područja u kojima je kontrast primjenjivo. Dizajneri pogledajte kontrastne veličine, teksture i oblika definirati i skrenuti pozornost na određene dijelove web stranice.
Naglasak – dotaknu smo se na ovom malo kad se raspravlja o kontrast. Naglasak je dizajn načela utemeljena u namjernim “isticanja” nekih važnih elemenata web stranice izgleda. Važno je napomenuti da ako naglasiti sve na stranici ćete završiti naglašavajući ništa. Zamislite stranicu u knjizi u kojoj 80% sadržaja istaknut u žute … nema ništa ističu? To je vrijeme da pogledamo tu informaciju arhitekture za smjer.
Dosljednost – Također se zove ponavljanje ili ritam, dosljednost je kritična web dizajn princip. Na primjer, čist i dosljedan navigaciju daje najbolje korisničko iskustvo za vaše web stranice posjetitelja.
Jedinstvo – Jedinstvo je odnos između različitih dijelova web stranice izgleda i sastava kao cjeline. Sa sjedištem u teoriji gestalt, jedinstvo bavi kako ljudski mozak vizualno organizira informacije grupiranjem elemenata u kategorije.

Izrada web stranica – bliži pogled

Web programeri, ponekad se nazivaju programeri, uzeti dizajn stvorio i izgraditi potpuno funkcioniranje web stranice. Da biste ga stavili (vrlo) jednostavno, mislim na dizajn kao ne-interaktivni “slika” web stranice. Programeri se taj dizajn i razbiti ga u to je komponenti. Oni su tada bilo koristiti samo HTML ili dinamičnije pristup ugradnji programske jezike kao što su PHP razvoj različitih web stranica. Više napredne web programeri mogu odabrati da koriste sustav za upravljanje sadržajem (CMS) kao što je WordPress i Joomla kako da usmjeri razvoj i omogućiti klijentima jednostavan način za održavanje i ažurirati svoje web stranice.

Web programeri mogu pretvoriti statički raspored u dinamičke web stranice pomoću slika i sadržaja klizače, aktivne države za linkove i gumbe i druge interaktivne elemente.